Hola! si estás aquí seguramente te gustan los cuentos, si alguno de los que publico te atrae de manera especial y te gustaría utilizarlo, PRIMERO me pides permiso al mail valuenh.asoc@outlook.com ¡Muchas gracias y que disfrutes!

sábado, 22 de abril de 2017

FELIÇ SANT JORDI 2017

Feliç Sant Jordi, Jorge, Xurxo!!!!

Aquest any una llegenda  xinesa sobre l'orígen del Drac...



La princesa es va apropar a la gàbia i va quedar sobtada per la tristesa que transmetien els ulls d'aquella bestiola. La va confiscar immediatament i va recordar els marxants que a aquell regne no estava permès comerciar amb animals. Els marxants es van empipar, però no van dir res, s'havien arriscat i havien perdut, però tenien objectes d'artesania per poder comerciar.
En arribar al castell la princesa li mostrà a Jordi de Capadòcia, un amic del seu pare que havia recorregut tot el món.
- Senyor Jordi, vos que heu caminat món, que en sabeu quina mena d'animal es aquest?
- Vejam - l'ancià l'observà amb deteniment- Per el cel, es un drac! Un autèntic drac xinès!!
- Com heu dit? Un drac? Mai he sentit ni llegit sobre aquest animal.
- Perquè és molt antic princesa escolteu la llegenda:
 Fa molt i molts anys, a la Xina hi havia moltes guerres. Tot i que vivien sota la protecció d'esperits benefactors, els humans no aconseguien viure en pau.
Els Esperits Benefactors s'assemblaven als animals; els pescadors tenien el peix. Els habitants de les muntanyes l'ocell, que vola alt. Els genets de les planures, el cavall, veloç com el vent. Els de la meseta, la serp, que llisca sense soroll d'un costat a l'altre y la gent de l'arròs, el bou, amic de l'home i treballador infatigable.
En nom dels seus benefactors els humans es feien la guerra per demostrar qui era el més poderós.
Els nens, farts de guerra, es van reunir, entre tots van crear un animal que protegís tots els homes a la vegada. Un animal àgil com el peix, lliure con l'ocell, veloç com el cavall, astut com la serp i fort com el búfal.
Van agafar el cos de la serp i li van enganxar les escates del peix. Van agafar el cap del cavall i li van posar les banyes del bou; després van agafar el cap i el cos i afegiren les potes del ocell.
A aquest fabulós animal que podia moure's per l'aire, nedar pels mars i enfonsar-se a la terra li anomenaren Drac.
Quan les dones i els homes de totes les tribus van descobrir el drac, el van trobar tan bell que van prometre no tornar a fer la guerra. Amb el pas del temps van tornar a barallar-se per altres raons, però fins els nostres dies el drac es considerat l'animal de la pau i cada any se'l festeja amb alegria pels carrers donant la benvinguda a l'any nou xinés i recordar que els humans hem de viure en pau.
- Doncs un animal tan especial l'hauríem de cuidar molt be. Potser el millor serà tornar-lo al seu país. Tinc amistat amb un dels fills de l'emperador de la Xina, li farem una visita i tornarem el drac al seu habitat natural.
- Ho trobo una molt bona idea, jo us acompanyaré, així us ajudaré a cuidar del drac.
- Que menja un drac?
- Doncs per el que recordo: roses, que li fan bon alè, llibres, que li donen saviesa i aire pur, que els fa lleugers.
- Perfecte doncs, demà a trenc d'alba hi sortirem, portaré el meu diari i recollirem les nostres aventures.

Al dia següent princesa, drac i cavaller iniciaren el seu viatge, on visqueren moltes aventures, però això es una altra història per ser explicada en una altra ocasió....

1 comentario: